tisdag 4 mars 2014

schweiz - matenJa vad tror ni man äter i Schweiz då. Mycket riktigt Käse, Käse und nochmals Käse! Det gick inte en dag utan en liten eller stor ostbricka. Och var det inte det bjöds det på specialiteter från regionen som ALLTID innehåller ost och nästan alltid potatis. Några egna favoriter är Gruyere, Fontal, Tilsiter, Sbrinz, Tete De Moine, alla de underbara goda kittostarna och Raclett förstås.


När man inte äter ost eller typiska Bünderrätter ( regionen) ja då går man till närmsta grannen Italien.


Och alla serverar sitt egna goda kaffe ur sin espressomaskinen - förstås. Man äter mycket smör, riktigt smör, ekologiskt smör och gärna från alpområdet intill.


Och vin dricker man som vi dricker t ex mjölk, alltså dagligen men enbart som måltidsdryck. Schweiz är ett riktigt bra vinland, men få viner går på export. Helst dricker man viner från den egna regionen. Och det fick vi förstås göra nästan alla kväller.


Och sist men inte minst, chokladen. Här botaniserar Lisa i Lindts outletbutik som var gigantisk och som bjöd på såååå mycket nytt. Mamma måste till slut stoppa en shoppingivrig dotter :) Summa sumarum är Schweiz ett alldeles ypperligt land att frodas och må gott i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar