fredag 21 mars 2014

enkelt och gott


Fredagsmiddagen får gärna vara tillagad på en halvtimme. Den här fiskgrytan är en sådan. 

1 purjolök
2 burkar creme fraiche med saffran och tomat
krossad tomat
tärningar av lax, abborre och torsk
kräftstjärtar
salt o peppar

Fräs en hel purjolök i smör. När den mjuknat tillsätter du crème fraîche och en halv burk krossad tomat och rör om.Tillsätt fiskbitarna som får sjuda sakta tills de är genomkokta. Strax innan serveringen tillsätter du en burk kräftstjärtar och klipper eventuellt på lite dill. Salt, peppar och lite vätska om det behövs.
Servera kokt ris till eller pressad potatis som jag gjorde här förra fredagen. Jag serverar ofta en machésallad med kokt ägg då vi lagar fisk. Bara för att det är så gott! Ha en fin fredag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar