onsdag 17 november 2010

less is more

Jag tror egentligen inte att det stämmer när det gäller matlagning. Men ikväll gjorde jag något så enkelt men så himmelskt gott. Allt är eget påhitt och receptet nedan är i cirkamått....det passade utmärkt till ett typiskt "onsdagsvin" - Bardolino, kunde även varit en lätt Sangiovese.





1 st rödlök
3 st vitlöksklyftor
smör
200 gr färsk spenat
vatten
grönsaksfond
34 % creme fraich
tagliatelle
parmesan

buono!

2 kommentarer:

  1. Det enkla är oftast det godaste! Låter väldigt gott.:)

    SvaraRadera
  2. Absolut! Jag minns när vi bodde i Schweiz och någon berättade att de skulle ha kokt potatis till middag. Jag tänkte tyst- och vad till. Nej bara en god olivolja, flingsalt, valnötter och den bästa brien.Där är potatisen av en annan värld, märkligt i ett pastaland. Nu odlar vi själva(pappa) den underbara knöl vid namn Charlotte. Och ja den är så god så den kan ätas ensam och allena utan vare sig fisk eller kött.

    SvaraRadera