Att nötter och mandlar är bra mat, det har man ju läst. Och jag tror mig veta att i kombination med feta goda ostar, gör de ännu mera nytta. Ett glas vin till och man är hälsan själv. Här kommer några axplock ur mitt kök.
När nötförrådet sinat, går det lika bra med rostade mandelspån. Här tillsammans med bl a rättika,
avakado, sallad, rödlök o gorgonzola....
... rostade pecannötter är favoriten just nu. Här med sallad, päron, gorgonzola och balsamico.....
och här päronskivor i ugnen, toppade med chevré, pecannötter och svartpepper. Mums på tio minuter.
...salta jordnötter funkar också, här med nykokta rödbetor och gorgonzola.....
...eller varför inte pain riche med rumsvarm brieost, svartvinbärsgelé och rostade pecannötter...
...och till sist sommarens favorit, grillade grönsaker och hallomiost på salladsbädd, toppat med rostade pinjenötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar