söndag 30 januari 2011

inreda i grytan

Att laga mat är lite som att inreda. Ibland är man tvungen att jobba med få ingredienser, improvisera på det man har hemma. Att tänka fritt. Att lite veta vad som passar ihop eller att tänka smakkrockar.
Jag lagar aldrig mat efter recept och jag inreder inte efter koncept. Oftast blir det bra.

Igår valde vi att göra absolut ingenting och lite ingenting. Att fylla på förrådet inför helgen valdes också bort. Men mat skulle vi ha.


Det blev vinkokta aborrfileér (pappas från frysen) med skirat smör, hackat ägg och kapris.
Spritsad potatismos ( pappas potatis) gratinerad i ugn med appenzellerost. Att det fanns grönsallad hemma i lager var bara tur. Det resterande kokvinet Riesling passade rätt bra till.


Till efterrätt lagade vi en drömtårta ( på för få ägg), med inlagda persikor, vispad grädde och rostade pecannötter. Förhöjde den med lite Recioto vin. 
Tänk vi blev mätta och åt rätt gott trots att vi ingenting hade hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar