Koka upp 7,5 dl vatten och rör ner cirka 1,5 dl mannagryn. Låt koka cirka 5 minuter och rör om hela tiden. Den blir väldigt tjock. Rör sedan ner de mixade jordgubbarna, cirka 5 dl, och sockra efter eget behov. Om du vill kan du koka med de mixade jordgubbarna, men jag tycker att smaken blir intensivare om de får vara okokta.
Låt gröten svalna och vispa den sedan med elvisp tills den blir riktigt fluffig. Avnjuts med kall mjölk!
Kolla in Fabrikens matnyttiga tips idag torsdag!
Men vad gott! Och vilka fina bilder. Vi har samma porslin där hemma. Favvis.
SvaraRaderaSå bra att variera recept till sin egen tappning. Ser gott ut.
SvaraRaderaHa en fin vecka. // Lissen
Mumsigt! Jordgubbar är aldrig fel!
SvaraRaderaLucky you, frysta jordgubbar är perfekta att mixa med lite limesaft, sockerlag (eller florsocker) och rom till en Strawberry Daiquiri ! Hoppas det blir varmt snart, då ska jag köpa lite frysta gubbar.
SvaraRaderaSusanne
Finsk vispgröt? Aldrig hört om innan men verkar gott :) och fina bilder!
SvaraRaderaSusanne, tack för tipset! En Daiquiri är aldrig fel! Och Jenny i Sverige tror jag ni kallar det för klappgröt :)
SvaraRadera