söndag 20 maj 2012

tomt o glest


Med risk för att bli lite tjatig, men det är nu det fixas i trädgården, planteras nytt och möbleras om. I våra ihåligheter i betongaltanen har jag nu planterat några havtornsplantor, närmare bestämt "Hikul"som är tätvuxen, silvergrå och gör sig bra som formklippt. Det var nästan det ända som rekommenderades i denna grop av hetta, både från den svarta fasaden och från solens strålar hela långa dagen.


Tidigare hade jag här Japansk starr som blev fult sönderbränd varje vår. Får se hur länge det tar innan havtornen fyller lådan. Nu känns det bara så tomt och glest.2 kommentarer:

  1. Åh, det blir alltid mycket trädgård på bloggen så här års, oundvikligt... och roligt! Håller tummarna för att havtornen ska trivas!

    Ang. sparris... de två första åren har vi låtit dom växa till sig och då har vi inte skördat några. De bli höga som bara den och väldigt skira, ingen som tror det är sparris när de undrar. Vi har sex plantor men ska köpa till minst det dubbla för att få ännu större skörd. Efter skörd kan de förvaras i platspåse nån vecka i kylen, det är bra för med bara sex plantor får vi samla ett par dagar så det räcker till en middag. Men vi har fått flera kok hittills. De är fantastiskt goda, mjälla och inget trådiga alls. Så... absolut att du ska testa!
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin terass ni har! (vi funderar också på att gjuta terass i betong). Lycka till med havtornen :)

    SvaraRadera