fredag 9 september 2011

susanna vento

 


I veckan hade jag senaste numret av Deko i postlådan. Denna gång var det extra skoj att läsa om deras egen superbegåvade stylist Susanna Vento och hennes underbara hem i typisk Susanna Vento stil, starkt grafiskt, lite hårdare, men även inslag av lite pastell och neon. De här bilderna är från hennes egen blogg Varpunen. Kolla in den! Hon gjorde för övrigt, enligt mitt tycke, den bästa interiören till ett av husen på bostadsmässan i Kokkola 2011. Se här!

Det var skönt att i detta nummer bara se finska hem. Synd att de på senare tid haft så mycket danska hem och reportage. Finland som har så mycket att visa och ett starkt eget formspråk, men tyvärr en liten försiktighet. Kul att läsa om Anna-Leenas reflektioner om Helsingfors som nästa års designstad - heja Finland!

2 kommentarer:

 1. Hej Maria, och tack för besöket hos mig.
  Håller med dig om Finland. Själv har jag alltid sett Finland som Skandinaviens/Nordens främsta designland. Producenter av klassiskt ny formgivning, utan sidoblickar på vad som säljer. Just nu.
  Om Danmark de senaste året "kört om", handlar det nog mer om vem som skriker högst i mediabruset, än om originalitet och kvalitet. Idag är det viktigaste att veta hur man paketerar sina varor, hur man stylar och fotar "rätt", så att bloggvärlden (som gärna rör sig i stim) nappar, och skriver entusiastiskt.
  Dags för finska formgivare och företagare att hoppa på tåget, om man vill nå ut till den inredningsintresserade, bloggande allmänheten. Heja Finland!
  Skön helg, Lisbeth

  SvaraRadera