lördag 31 maj 2014

en sommarpresentInnan jag går på semester brukar jag ge mig själv en fin trädgårdsbok. Bara för att. Nu köpte jag en lite tidigare, men ganska snart är det ju semestertider….

torsdag 29 maj 2014

majmånad


Maj är det nya december. Så sant! Det är nu man skall trycka på startknappen till i princip allt. Stugor, båtar, trädgård och terasser. Där emellan skall alla jobbprojekt vara klara innan sommaren. Och så plussar vi på lite klassaktiviteter, gårdsfester och avslutningar. Och på det lite ideellt engagemang inom idrotten. Tur att man kan smutsa ner händerna och gräva lite i jorden emellanåt.
Har ni ännu inte ägt en klockranka, måste ni bara pröva den. Så många olika stadier, där den ena är finare än den andra. Så här såg min ut förra året. Och förstås tog jag tillvara på fröna och har nu planerat ut årets blommor.

söndag 25 maj 2014

omtumlandeNästan lite omtumlad av helgens väder. Från tidig morgon till sen kväll har vi gjort allt och ingenting utomhus. Att blogga har känts helt onödigt. Men en del hamnade ändå på bild. Några svalkande glas blev det på terassen och säsongens första grillade grönsaker smakade helt underbart, precis som Lisas rabarberglass och rabarberpaj. Nu väntar en intensiv men kort arbetsvecka som startar lite smått redan ikväll tyvärr. Men lite solbiten och med trötta muskler av allt trädgårdsarbete, går allt ganska enkelt.

torsdag 22 maj 2014

utifrån och inI princip varje rum har något litet eller stort inplockat från trädgårdens alla hörn eller skärgården. En del saker torkar bort och får stå där riktigt riktigt länge. Naturliga accessoarer när de är som bäst, med klorofyll eller utan, och alldeles gratis. Kolla in fler bilder inne hos Fabriken!


tisdag 20 maj 2014

bivaxolja


Har ni testat bivaxolja? Alldeles underbart till träytor. Här har jag behandlat "min" sittbänk i badrummet. Ungefär vartannat år går jag på med ett lager bivax, men skall från och med nu göra det lite oftare i hopp om att den kanske mörknar lite…..

måndag 19 maj 2014

unplugged


Tanken med min blogg var bl a  att dokumentera och visa mina arbetsprojekt. Jag har hur många "före-bilder" som helst. Bilder ur det verkliga livet! Till nittio procent levererar jag endast skisser och idéer till mina kunder, som själva utför arbetet efter tid och plånbok. Och ALLT för sällan hinner jag med en uppföljning. De här utrymmena ser inte längre ut så här. Det vet jag i alla fall!

söndag 18 maj 2014

kannan i fönstretSimsalabim och man hade en kanna på skåpet! Vilken underbar helg där solens strålar gett fina skuggor och speglingar än har och en där. Det får bli min söndagsbild.

fredag 16 maj 2014

kvällsglitter


                  I kväll har de sista utemöblerna tvättats och jag är redo för en helg i solstolen.

onsdag 14 maj 2014

från början till slut eller från slutet till en ny börjanFrån det att man ser en lokal för första gången tills dess att alla tilltänkta produkter anlänt kan det ta, som här,  upp till fem månader. Men oftast tar det ännu längre. Byggställningar, hantverkare, stora och små leveranser, samla på hög till rätt tidpunkt, invänta långa leveranstider, bära ut gammalt och le åt stilförändringarna och mycket, mycket mer. Man får en nära relation till allt och alla och känner ett visst vemod men en enorm lättnad när allt är klart. Man stänger av och går vidare och börjar om på nytt……..
Här några bilder från början till slut, där den tidigare röda färgen byttes ut mot blått och den befintliga gröna mattan satte kurs för receptionen. Olika konferensrum för lite olika ändamål, och således med lite olika stämningar.
Det här var nu så gott som klart och nu har jag gått vidare och satt tänderna i ett litet bibliotek, ett auditorium, ett lärarrum och ett elevrum. Mer om det en annan gång….