söndag 31 mars 2013

lite grönt


Inte mycket till vårtecken på våran gård. Trots att solen varit med oss hela påsken är allt mera brunt och svart. Men det lilla gröna man tillfogat ger tillräckligt med energi att fortsätta hacka snö och is och hjälpa våren lite på traven.

fredag 29 mars 2013

glad påsk


Glad Påsk till Er alla med allt vad det nu innebär! Själv skall jag försöka lapa lite sol i snödrivorna, äta memma i massor o träffa vänner. Ha de fint!


torsdag 28 mars 2013

pearls


Vi har penslat några ägg med lim och rullat dem i pärlor. Efter en intensiv och allt för kort jobbvecka, blev detta allt påskpyssel för i år.

tisdag 26 mars 2013

bruten vit


En av de vanligaste frågorna är vilken vit färg man skall ha på väggen. Hur skall den brytas ? För kritvit eller obruten vit vill väldigt få ha. Den hör hemma i taket. Tycker jag. Här syns skillnaden bra mellan kritvitt printpapper och målad vägg.

måndag 25 mars 2013

samosIgår bokade jag en resa till Grekiska Samos. Och det blev detta hotell. Får se om det lever upp till känslan i bilderna. Man kan ju lätt bli "lite vilseledd". Bilder via Fritidsresor

söndag 24 mars 2013

söndagspyssel

 

  

           Lite silversnöre runt en oanvänd ram får agera någon slags konst i väntan på påskfjädrarna.

lördag 23 mars 2013

på väg ut


Ett gäng vissna tulpaner på väg ut till komposten....


fredag 22 mars 2013

bra inspiration


Tanken att visa mest egna bilder, får stå åt sidan ett tag. Kameran ligger fint inpackad då varken tiden eller energin finns till det just nu. Mycket "firmatänk" upptar min kapacitet. Men inspirationen och kreativiteten måste till oberoende kapacitet. Förutom ett antal inredningsmagasin läser jag regelbundet VT Wonen. Ni har väl inte missat? Så mycket inspiration på ett och samma ställe! Och min holländska får jag också träna på :)  bilder via

torsdag 21 mars 2013

påskkvist


Man kanske skulle ta och plocka in lite kvistar till påsk. Med lite tur får man sig lite grönska. De här kvistbilderna har några år på nacken.

onsdag 20 mars 2013

björnbärskuddarIdag letar jag efter fina kuddar till en kund. Jag fastnar för de här och ser bara mina sommarbjörnbär framför mig. Den långa vintern går hårt åt, då man känner sommarsmaker och ser sommarsaker i allt. Kuddarna är från Ferm-Living, Asplunds och HM.

tisdag 19 mars 2013

same same


Susanna Vento har sin egen tydliga signatur. Här bilder från senaste Deko där hon stylat två rum som är lika men ändå inte. Jag tänker på fotografen Kristiina Kurronen som klättrat. Fint om ni frågar mig!


Bild Kristiina Kurronen

måndag 18 mars 2013

jag läser om snöoväderSer att ännu ett snöoväder rullar in över södra Sverige. Det börjar räcka nu. Till mig själv och alla ni som misströstar. Jag tror det även i år kommer en sommar........

produktutveckling


Det kallas för produktutveckling. Det vita plexiglasskrinet från finska Palaset köpte jag för ungefär 30 år sedan. Palasets små boxar lever kvar än idag. Det gråa transparenta är Lisas som inhandlades ifjol. Jag tyckte de var finare förr, med de små kromknopparna. Men det är bara vad jag tycker, annars skulle de väl antagligen vara kvar ?!?

fredag 15 mars 2013

fredagsbukett på vägg


Ett pappersrör, svart sprayfärg, svart mockaband och en torkad kvist. Det blev veckans D.I.Y och samtidigt en liten fredagsbukett av lite stramare art.

torsdag 14 mars 2013

spegelvänt


Idag efter jobbet var det snabbstädning.En spegel bytte plats och gjorde med förbryllad. Hur annorlunda ens hem blir när det spegelvänds.

finska


Detta finska språk. Varför blev just det så svårt? Imorrn kommer mannen hem efter två veckors språkbad  med det finska landslaget. Kanske jag då får lite hjälp översättningshjälp med inredningsmagasin och produktfrågor till fastlandet. Dörrtröskel som mjölksyretröskel och kompaktlaminat som laktat - typ.

onsdag 13 mars 2013

vad tror vi?


Om två veckor är det påsk! Jag tror vi använder oss av de gamla äggen som målats under årens lopp. Men hur går det med krokusarna och videkissorna ? Hinner de verkligen i år?