söndag 30 september 2012

om att tro på sig själv


Lördagkvällen bjöd på mycket skratt, goda viner och en vadslagning. Klockan hade passerat midnatt och jag kände mig oslagbar och med en form som i forna dagar :) Det står en middag på spel......

lördag 29 september 2012

lördagstankar


I min familj ägnar vi just nu mycket tid åt att prata framtid. Helst vill jag vara i nuet, men ibland måste man planera och försöka se framåt, fast det är svårt.

fredag 28 september 2012

lingarnMamma har varit i farten igen! Nu kom hon med en disktrasa som hon stickat i lingarn. Den visade sig vara en riktig supertrasa. Den tar bort fläckar bättre än vanliga trasor. Den luktar inte skunk i första taget. Och lite finare än en smutsgul Wettex är den också, om ni frågar mig. Kamouflerad smutsfärg från början!

torsdag 27 september 2012

belysning på olika sättTorsdagstemat idag hos Fabriken är belysning. Hyllan i vårt badrum belyser jag på olika sätt. Högst upp vardagen - utan kablar som är i vägen när håret skall fönas och utan levande ljus som lätt glöms bort bland torrt skärgårdsgräs. Riktbara spotlights tycker jag ändå ger hyllan fint ljus. Men ibland släcker jag ner dem och tänder den vita lampan och de levande ljusen. En hylla - två ljuseffekter!

inne och utehemma hos mig

onsdag 26 september 2012

i lisas rumLisa gjorde egna lp-skålar i helgen. Hon hade hittat pysseltipset i någon tjejtidning och fick Jani att rota bland gamla skivor och offra några av dem. Hon värmde dem i ugnen på drygt 100 grader, liggandes på något så de kunde mjukna och falla ner. Sedan gällde det att forma dem snabbt med grillvantar på. Kul när det pysslas själv. Det här var nu det första svarta som kom in i hennes färggranna rum. Jag tror det blir mer......

tisdag 25 september 2012

island  

Det damp ner en massa fina Islandsbilder på mejlen från Jani. Nu vill jag inreda något i denna varma gröna färg. Kanske i kombination med grått. Askgrått eller lavagrått kanske man kan kalla det? Men det bästa av allt är att jag har ett projekt i bakhuvudet, vars färger inte fallit på plats. Nu har de det. Tack Island och tack Jani! bilder jani westerlund och alcro
måndag 24 september 2012

måndagkvällKvällen går i arbetets tecken. Ännu en hel del skrivarbete kvar, men även lite textilier till ett kök och ett konferensrum. Textila känslor hittar jag i min bildbank, dit jag ibland går för att koppla av eller hitta ny inspiration.

dagens form


Ny vecka och nya utmaningar. Det snurrar på i en spiralliknande fart. Tacksam och glad, men den kreativa muskeln känns aningen spänd......

söndag 23 september 2012

söndagsbilden


                                                                     I min trädgård idag.

lördag 22 september 2012

höstplantering


Veckans tema hos fabriken är höstplantering. Hos mig är det klent med just någon specifik höstplantering. Under intensiva jobbveckor är det stiltje på hemmafronten. Kreativiteten räcker inte ända hem. Men de här blommorna står sig fint långt in på hösten och ljugarbänken brukar få stå kvar ända tills snön kommer. Så det är nog min definition på höstplantering. Kolla in alla övriga bidrag här!

fredag 21 september 2012

veckoleveranser


Närodlat och ekologiskt. Så vill vi ha det! Mamma och pappa förser oss med godsaker alla veckor. Det levereras potatis för hela året, abborrfilèer likaså, squaschblommor och squasch, basilika till flera omgångar pesto, kantareller och Karl Johan svamp, flädersaft och svart vinbärssaft,  morötter, rödbetor, lök och mer därtill. Vad säger man? Att de även borde skaffa höns och får kanske :)  Nej för det har vi den åländska skördemarknaden som börjar idag, där många öppnar sina gårdar och säljer allt från lammfiléer och getostar till örter och sylter. Självklart drar vi dit och fyller korgarna med ännu mera åländskt!


torsdag 20 september 2012

hösten 2012


     


    

Input Interiör i Sverige är en av mina leverantörer. Där får jag allt som jag inte får tag på här på Åland, och det är en hel del, kan jag säga. På sin Facebooksida visar de hösten 2012 i jordnära toner. Jag tycker mig se mer och mer svart dyka upp.

små glimtar från stora ingrepp

Ibland behövs det stora ingrepp för att göra ett badrum ändamålsenligt. Det här badrummet skissade jag på för många år sedan. Först nu fick jag tillfälle att se resultatet då familjen vill ta sig an nya projekt. Här revs i princip allt ut förutom bastun och små indelningar av det tidigare öppna badrummet gjordes. Så här såg det ut innan.


onsdag 19 september 2012

black


Idag hittade jag det här underbara svarta handfatet i keramik från italienska Flaminia. Är det lika lätta att hålla rent som vår svarta diskho i silgranit, jag då hamnar det högt på listan. Vita porslinshoar polerar man till lust och leda och ännu värre är det med den vita gjutmarmorn. Så mera svart tack! Och så här till denna vitpigmenterade ekskiva och vita vägg kontrasterar den sig superfint.