onsdag 29 februari 2012

väggdekorationerWow, vilken dag! Ni kände väl våren i vinden, värma på kinden? Jag letar, i min nu lite mindre bildbank, efter något som avspeglar den känslan. Och fastnar för dessa väggar. Våra vänner nere i alplandet har en glad liten gästtoalett med svart betonggolv, furu och limegröna väggar som de dekorerat med vita blommor. Nu har jag hittat dem även här hos oss och de finns i både svart och silver.

ett försök


För ett tag sedan fick jag ett gäng fiskhåvar av min pappa. Det hade för honom inte den rätta formen. Men jag såg genast stora vaser framför mig. Det här är den minsta håven som jag testade med i helgen. Och det gick sisådär. Plastfolien som jag lade runt formen, i det här fallet en stor blomkruka, fastande förstås i limmet. Kunde kanske varit lite coolt med plast innanför, men då överallt. Gör om gör bättre!
Lite grövre och klumpigare än de vackra japanska pappersvaserna från Torafu.

tisdag 28 februari 2012

kreativt virrvarr   Den här bilden får symbolisera min arbetsvecka, som började med att jag raderade alla jobbilder fjorton
   månader tillbaks. Bingo! Jag har ännu inte riktigt hämtat mig. Och en vecka som egentligen innehåller
   alldeles för mycket kreativt tänk.
   Bilden tog jag nere i Köpenhamn, Normann Copenhagens fiffiga klädkrokar Hang On. Finns i flera färger.

SSSS
måndag 27 februari 2012

orange


Här samlas orange tulpaner från helgens middagsgäster. Men även idag fick jag påfyllning i form av papegojtulpaner. Två tjejer med ett trevligt "höstprojekt" var på ett kort besök. Och i bakgrunden där bakom gardinen väntar flugsmällan snällt på att få komma till insats.

inte ens i skuggan av...


....det forna jag. Och träningsverk ännu idag efter lördagens match. Det är nog bäst att hålla sig till promenader i naturen.

söndag 26 februari 2012

söndagspromenad by nord
Idag blev det en underbar söndagspromenad i hård nordlig vind. Och där mitt i allt fanns både det ena och det andra, som taget direkt ur danska By Nords underbara sortiment. 

jag tror


Jag minns när vår trärena trappa var på plats i vårt hus och vi stod där med varsin burk svart träbets. De första penseldragen kändes märkliga, sedan blev det bara bättre och bättre. Idag fastande jag för den här bilden. Det är inte riktigt samma grej, men jag är sugen att testa. Det gäller bara att  få det precis så där lagom. via

fredag 24 februari 2012

black & white

                           Vi är redo för helg och allt vad det innebär. I kväll står det mycket på spel.
                                                                  Trevlig helg till Er alla!

alpen chicI byn där vi bodde nere i Schweiz fanns ett nyrenoverat hotell La Val, med många stjärnor och fina priser. I Schweiz går inredningen under namnet Alpen chic. Exteriört får det gärna likna ett gammalt stall medan inredningen är lite flottare och så där typisk med skifferväggar, mycket öppna spisar, ved i mängder, horn överallt och grova ljuskronor av drivvedliknande virke. Och i hjortfällarna sitter man sedan och dricker sin aperitif som inte går av för hackor. Jag nöjde mig med att kika på deras hemsida, där samtliga bilder är ifrån.

torsdag 23 februari 2012

glass


           Lite småkrassligt i stugan. Då hjälper det alltid med hemlagad glass. Med mycket hackad choklad.

ännu mer gröntDet blev lite skogskänsla även över den här blomman. Inte direkt solljus, ej heller för mörkt och vatten alla dagar. Får se hur vi fixar det. 

onsdag 22 februari 2012

lite grönt

 

Jag hann bara nämna ordet vår i tidigare inlägg, så fick jag vintern rakt upp åt ögonen. Idag har det snöat, regnat och varit allmänt grått här på Åland. Man vet liksom inte om man skall tända ljus eller börja tänka på vårgrönt.....

och helt plötsligt


        Helt plötsligt, nästan utan förvarning, känner man att det är lite vår i luften. Man liksom skakar av sig
        vinterdammet och får plötsligt lite mer lust och energi till allt.

tisdag 21 februari 2012

satsbordJag tog hem en några satsbord för ett tag sedan. Egentligen har jag aldrig tyckt om dem. Men så här i svartvit ser jag ändå en viss potential i dem. Det blir nog till att måla den glansiga mahognyn. Någon gång.

som grädde

måndag 20 februari 2012

fler diamanter
Om jag skulle ta och förstora upp mina små plastbitar, göra en poster kanske. De fina lamporna av Eric Therner skulle göra sig fina till bilden. Och när jag nu en gång håller på kanske en lite sittpall i form av Arik Levys Rock fusion.  Tipstack till Stilinspiration ang. lamporna

solen


i mitt kontor idag.

söndag 19 februari 2012

söndagspärlor


Några fasettslipade plastbitar på mitt svarta bord. 

tom dixons nya

   Det finns få lampor som är så flexibla och användbara som Tom Dixons svarta Beat It i olika former och storlek. Överallt har vi sett dem, mest i grupp, både i restauranger och barer. Men lika mycket hemma i köket, i sovrummet i hallen ja precis överallt. Och alltid lika rätt!
Här i det fina lerhuset i Österrike, där precis allt fast inredning är gjord i lera, hängde de som solitärer. Ja tom nere i vinkällaren hängde det en och även där gjorde den sig bra.
Nu skall det bli spännande att se om den nya vita varianten slår igenom på samma sätt. Själv kan jag ännu inte bestämma mig för om den ena är finare än den andra. Vad tycker ni?