onsdag 31 augusti 2011

orange



                                                           Min egen favorit sedan länge.

dagens blåa




Lite blått, bara sådär, en onsdagmorgon. 

tisdag 30 augusti 2011

min lila häck

 

                               Sent som vanligt, men nu är vipporna äntligen utslagna.

i mörkret


Underbar gunga för den som har ett passande träd. The Swing Lamp från BCXSY är gjord i polyeten och lyser med laddningsbara LED lampor. Ett helt magiskt sken uppstår då den är i rörelse. En skön stämningshöjare vid t ex entrén.                                                    Via Freshome

måndag 29 augusti 2011

som en hamlad björk


Ett nytt servettställ från Alessi kom våra schweiziska vänner med. Det finns vissa likheter till den skulpturala hamlade björken i skogen.

utklassning


Att blanda en familjs olika intressen och få ut något enhetligt av det är en av mina uppgifter. Här var det det grova trärena lite folkloristiska, men samtidigt en elegant känsla som skulle blandas och toppas med ett stort, ja nästintill överdimensionerat intresse för ett visst fotbollslag. De flesta fanartiklar är nästan omöjliga att på ett snyggt bygga in i ett modernt hem. Här gjordes ett försök till en egen hyllning av fotbollslaget.

söndag 28 augusti 2011

art deco


En liten fulsnygg lampa i art deco-stil fick komma hem från svärföräldrarnas hus. Den är aningen svårplacerad och kanske, kanske är det så att den bara är ful. Vi får se..... 

fotbollsmatch


Igår kväll fick jag springa ur mig all målfärg. Den årliga fotbollsmiddagen stod på programmet. Där spelar vi vuxna mot barnen, med glädje och fulla insatser och avslutar med god mat och dryck. Hur det gick? Vi fick stryk i år igen.

lördag 27 augusti 2011

helgpyssel

                 

  

Igår kväll började jag måla i sovrummet. Det här skulle jag gjort då vi flyttade in egentligen. Men efter fyra år är sovrummet fortfarande lika trist och har alltid känts lite ofärdigt. Det har varit så lätt att bara stänga dörren dit. Jag har alltid haft en idé, men inte kommit till skott. Färgen jag valde ut då känns fortfarande rätt för mig. Det brukar vara ett bra tecken.
Jag har en föreställning om att jobba in den metalliska färgen, som jag målat sängborden med, i den gröna färgen. Resultatet blir knappast så som på inspirationsbilden, eftersom jag bara använder mig av två färger. Men kanske något ditåt.
Nåväl, kanske det kommer bilder på resultatet. Redan denna helg om det blev bra. Lite senare om det blir att köpa nya färger. Håll tummarna! Trevlig helg till Er alla!

fredag 26 augusti 2011

idag på slottet




Idag har jag kikat in i vårt enda slott Kastelholms slott. Här skall mannen på arbetets vägnar arrangera fin middag nästa helg. Jag tror han behöver lite hjälp med piffningen. Avskalat och rustikt blandat med mycket färger - knepigt.

scheisse


Lyckades idag med att radera alla bilder ur kameran från senaste besöket i Schweiz. När allt skall gå så fort, bråttom bråttom är bara förnamnet, får man väl räkna med lite svinn. Där for i alla fall några fina blogg-inlägg upp i rök. Men, men vad är väl några foton. Det är ju trots allt snart helg.....

torsdag 25 augusti 2011

en korg full med blommor o tankar



Den här tiden tänker vi och minns lite extra mycket. I kväll cyklade jag till gravgården med korgen full av blommor som jag tror hon hade gillat. Livet är förunderligt, tänkt att det bara tar slut så där. Säg mig vad är meningen med det?

det årliga



Det årliga tandläkarbesöket stod på programmet idag. Hur gammal jag än blir kommer samma obehags-känsla och lätta nervositet att infinna sig i väntrummet. Idag försökte jag trolla bort det genom att ta lite detaljbilder. Den här kliniken inredde jag för cirka tre år sedan. Varma och mjuka värden, organiska  former och naturmaterial har fått verka. "Slå dig ner och ge tiden tid"


     Bord från Swedese, ullkonstverk av Londonbaserade Anne Kyyrö Quinn och en ljus- och trä
     installationen som jag skissade tillverkade Sture Ahlström.

koppar i köket


Små detaljer från ett kök jag gjorde förra vintern. Den metalliska väggfärgen är en blandning av koppar, mässing eller brons och känns rätt just i höst. De metalliska färgerna är lite svåra att jobba med då de är  tjockare och mer tröga, men väl värt mödan.
Här handlade det om en öppen planlösning så jag ville jobba in hennes vardagsrumsstil i köket. Ni ser, även här en ho i silgranit!

onsdag 24 augusti 2011

remember me


Ett litet hörn av min anslagstavla. Cocktaillistan från 50-talet och gamla Societetshuset i Mariehamn är en favorit.

kontraster



Hela livet är fullt av olikheter. Men när den visuella kontrasten eller skillnaden är markant eller oväntad, var som helst och när som helst, då klickar det positivt i alla fall för mig, 

good morning sunshine


Sommaren kom tillbaks, om än bara för några dagar, så känns det som en gåva. Här en bild på något så intressant som vår diskho från Blanco i silgranit, vilket jag varmt kan rekommendera. Silgraniten består av 80 % granit och 20 % akryl. Blandningen gör det möjligt att forma hon på ett annat sätt än tex rostfritt stål och även färgsätta den i många olika färger. Den är tålig och snygg men framför allt väldigt lätt att hålla ren. Vi har nu bott här i över fyra år och den ser fortfarande ut som ny - bra köp!

tisdag 23 augusti 2011

orange i schweiz



Våra vänner i schweiz färgar upp sitt hem med underbara orangea accessoarer. Färgen kontrasterar sig härligt mot det svartmålade betonggolvet och känns fräsch mot de lättlaserade träväggarna som är genomgående i hela huset. Deras orangea lista kunde göras hur lång som helst, men jag väljer några med lite nordiska inslag - svart plåtburk med mönster Taika från Iittala och kudde av åländska designern Minna Rundberg